Personerne

bag Tekstura

Anita Bech Albertsen

Anita er ph.d. i dansk litteratur, faglitterær forfatter samt en stærk og formidlingsorienteret litteraturteoretiker. Hun har især været drevet af interessen for storytelling, det narrative og fortællinger på tværs af medier.

I 17 år har hun undervist på fagene Dansk og Skrivekunst på Syddansk Universitet. Et hovedspor i både hendes forskning og undervisning har været fortælleteori (narratologi). I sin undervisning har hun særligt været interesseret i, hvordan kreativ skrivning i praksis går hånd i hånd med analytisk-teoretisk refleksion.

Anita har udgivet bøger og artikler – fx lærebogen Oppe og nede – på social sightseeing i Velfærdsdanmark (2023) henvendt til ungdomsuddannelserne, hvor hun sammen med sine medforfattere undersøger klasse på tværs af litteratur, sprog og medier.

Sammen med bl.a. Trisse har hun desuden bidraget til bogen Kreativ skrivning på dansk (2024).

.

Trisse Gejl

Trisse er først og fremmest skønlitterær forfatter med 10 romaner bag sig, senest De unævnelige fra 2023. Hun er oversat, har modtaget Albert Dams Mindelegat og Statens Kunstfonds tre-årige stipendium og været nomineret til flere priser, bl.a. Blixenprisen og DR Romanprisen.

Udover romanerne har hun også skrevet noveller, essays, lyrik samt en håndfuld forskningsartikler om kreativ skrivning og bidraget til bogen Kreativ skrivning på dansk (2024) sammen med bl.a. Anita.

Trisse var i 10 år redaktør på Dansk Forfatterforenings blad Forfatteren. De seneste 13 år har hun undervist i at skrive, bl.a. på Syddansk Universitet i faget Skrivekunst, i kreativ skrivning på højskoler, på skandinaviske skriveskoler samt ved Center for Kunst og mental Sundhed.

Hun er oprindeligt uddannet cand.mag. i æstetik og kultur.

www.trissegejl.dk

Jo Hermann

Jo er altmuligmenneske inden for litteratur og sprog. Hun har en nørdet interesse for, hvordan sprog virker og hvorfor, som hun bruger som redaktør og forfatter.

Hun har undervist i kommunikation og kulturforståelse på Syddansk Universitet 2015-24, og hun arbejder freelance som redaktør, især af oversatte romaner.

Hun er desuden medlem af Kulturministeriets Bogpanel, som hvert år udgiver en rapport om udviklingen i bogbranchen, og har været formand for Dansk Forfatterforening.

Jo har skrevet romaner, noveller og essays. Hun er cand.mag. med hovedfag i latin, og af fagbøger har hun bl.a. skrevet den latinske grammatik, der bruges på de fleste gymnasier.

TEKSTURA

Tekstura er en erhvervsdrivende forening, der udbyder kurser i kreativ skrivning og tilbyder konsulentlæsning på færdige eller delvist færdige manuskripter.

Kontakt:

© 2024 Tekstura