Af Jo Hermann

Hvad gør du, når du går i stå med at skrive? Når ideerne bare ikke kommer til dig?

Gå en tur!

Det lyder måske ikke som et skrivetip, men pausen er en underkendt del af skriveprocessen.

Mange forskere har berettet om, hvordan de har fået deres bedste ideer et helt andet sted end ved arbejdsbordet. Gør ligesom dem, og rejs dig op, stræk ud, gå en tur – måske bare ud i køkkenet efter en kop kaffe, men gerne ud af huset.

Underbevidstheden arbejder videre, mens du går, og den formulering eller handlingstråd, du ledte efter, dukker i bedste fald op af sig selv, når du sætter tankerne fri. Vær opmærksom og fang den, så den ikke forsvinder igen, inden du sætter dig tilbage for at skrive.
Dette råd virker bedst, hvis du lader være med at ringe til en ven eller sætte en podcast i ørerne for at udnytte tiden undervejs. Dine tanker skal have lov at springe, som de selv vil, uden at du styrer dem i nogen bestemt retning.