Erindringskursus
Så er Teksturas kursus om erindringer måske noget for dig.
Hvad er erindringer? Er de pålidelige, er de kronologiske? Hvordan kan de skrives? Og hvordan og hvorfor skal hvem læse dem? Gennem oplæg og praktiske øvelser skriver vi erindringer, steder og tider frem så præcist, at de begynder at folde sig ud for læseren.
Kurset strækker sig over 8 tirsdagsaftener og er for dig, der vil skrive dine egne erindringer, men også for dig, der vil udnytte dit erindrings-potentiale som scener eller bidder i fiktion.
Det er spændende stof at arbejde med. Hvordan kan du fx tilføre dine erindringer litterær kvalitet – både på fortælleplanet og på det sproglige plan? Hvordan vil du ordne stoffet?
Kurset er som altid en blanding af skrivepraksis og refleksion. Løbende trækker vi på relevante forfattere og teoretikere i undervisningen, og vi afprøver hele tiden deres tanker i praktiske skriveøvelser.
Kurset foregår tirsdag-aftener fra 7. januar til og med 4. marts kl. 18-21 midt i København i Dansk Forfatterforenings smukke baroklokaler.
”Erindringen er den fortælling, vi fortæller om os selv”
Hvordan?
Undervisningsform
Underviserne holder oplæg med indlagte øvelser, og vi skriver på stedet og taler om teksterne. Derhjemme kan du med fordel skrive din tekst igennem en gang til for at omsætte nye refleksioner til praksis, men der er ikke ”lektier” mellem undervisningsgangene.
Du behøver heller ikke læse teori på forhånd. Vi præsenterer essensen for dig, og du får hver gang et stykke papir, der opsummerer med henblik på praksis, så du til sidst har et 10-15 siders inspirationskompendium med kildehenvisninger, hvis du får lyst til selv at dykke længere ned i noget af det.
*** Der er kaffe og te undervejs. Den sidste gang byder vi på et glas vin. Vi glæder os til at se dig!
Erindringskursus
- 3 timer á 8 gange. Opstart: 7. januar 2025
- Max 12 kursister
- 6.000 kr. pr. kursist. Rabatpris: 5.100 kr. pr. kursist (*)
(*) Rabat gives til studerende, tidligere kursister samt medlemmer af Dansk Forfatterforening.
Tilmeldingsfrist: 1. december
Program
Tirsdag den 7. januar kl. 18.00-21.00
1. Sker erindring nu eller dengang? v/ Trisse Gejl
Er erindring i datid? Måske lever den i nutid? Måske af og til endda i fremtid? Vi undersøger, gennem skriveøvelser, fortæller og tid i det virkeligt oplevede
Tirsdag den 14. januar kl. 18.00-21.00
2. Hvor sidder erindringen? v / Anita Bech Albertsen
Hvordan får vi adgang til erindringen? Og hvor sidder den? I vores bevidsthed, i kroppen eller i genstande? For slår vores hukommelse altid til, når vi skal huske fortiden? Gennem mindre skriveøvelser afprøver vi, hvorledes vi kan bruge vores sanser i vores skrivning.
Tirsdag den 21. januar kl. 18.00-21.00
3. Erindringens fortælle-strategier v/ Trisse Gejl
Med udgangspunkt i forskellige forfatteres erindringsfortællinger, deriblandt egne, afdækker vi forskellige strategier i det praktiske arbejde med at skrive eller bruge erindringer.
Tirsdag den 28. januar kl. 18.00-21.00
4. Hvem læser erindringer? v/ Anita Bech Albertsen
Hvem henvender erindringer sig til? Og hvad er forskellen på dagbogen, biografien og erindringer? Gennem litterære eksempler undersøger vi erindringen som genre, ligesom vi skal arbejde med den personlige og kollektive erindring i mindre skriveøvelser.
Tirsdag den 4. februar kl. 18.00-21.00
5. Erindringens sprog v/ Jo Hermann
Ud fra eksempler udforsker vi, hvordan erindringer kan skrives, så læseren engagerer sig i dem. Hvordan får du teksten til at leve? For læseren vil det måske være fremmede mennesker, du beskriver. Hvilke sproglige greb kan du bruge til at gøre teksten gribende, interessant eller morsom?
Bemærk, den 11. februar er der ingen undervisning på grund af vinterferie!!
Tirsdag den 18. februar kl. 18.00-21.00
6. Hvad er tid? v/ Jo Hermann
Erindringer bliver tit fortalt kronologisk, i den rækkefølge tingene skete. Vi skal lege med andre former: Er det fx årsagen eller virkningen, der skal fortælles først? Og hvornår begynder og slutter en erindring?
Tirsdag den 25. februar 18.00-21.00
7. Hvorfor skriver du – og hvordan og til hvem? v/ Trisse Gejl
Denne aften arbejder vi med en slags idéudvikling, der omfatter både den skrivende, selve stoffet og modtageren.
Tirsdag den 4. marts kl. 18.00-21.00
8. Din families og andres erindringer v/ Trisse Gejl
Sidder du med nogle breve eller journaler eller dagbøger eller andre livsfortællinger fra din farfar, din mor, din søster eller bror eller bedste veninde – og vil gerne skrive deres historie ud fra det materiale du nu har – og hvordan gør du det?
Denne sidste gang perspektiverer vi hele kurset ud i, hvordan de samme greb er nyttige, hvis det ikke er egen historie, man har lyst til at skrive, men en andens. I det hele taget et sundt blik på egne erindringer.
Kurset finder sted i Dansk Forfatterforenings lokaler .
Adresse: Strandgade 6, 1401 København K
Tilmeld dig...
... Teksturas
Erindringskursus
Efter kurset udsteder vi et kursusbevis som dokumentation for din deltagelse.
TEKSTURA
Tekstura er en erhvervsdrivende forening, der udbyder kurser i kreativ skrivning og tilbyder konsulentlæsning på færdige eller delvist færdige manuskripter.
Kontakt:
- Telefon: +45 23 70 84 18 (Trisse Gejl)
- hej@tekstura.dk
- Adresse: Stenosgade 7, st.tv., 1616 København V
- CVR: 44677490
- Bank: reg.nr.: 6845 konto 2534289 (Sydbank)
- Persondatapolitik